Najnovije

Rusija optužuje NATO zbog Ukrajine

MOSKVA - NATO ne pominje da Kijev krši sporazum o prekidu vatre iz Minska i umesto toga širi antirusko raspoloženje, izjavila je danas jedan od portparola ruskog ministarstva spoljnjih poslova Marija Zaharova.
Sukob koji traje (Foto: aon.me)

Sukob koji traje (Foto: aon.me)

"U svojim javnim obraćanjima, (generalni sekretar NATO-a Jens) Stoltenberg, rukovodi se, na prvom mestu, direktivama i instrukcijama koje odražavaju konsolidovano mišljenje svih 28 država članica NATO-a", rekla je Zaharova. Zaharova je dodala da su trenutni pristupi Alijanse sirokom spektru pitanja svetske i regionalne agende, uključujući i ona koja se tiču politike prema Rusiji, napisana u konačnim dokumentima samita NATO-a, koji je održan u Velsu 4. i 5. septembra.
Pročitajte još:Hrvatska ministarka: Šešelj će poremetiti ceo region
Zaharova je ocenila i da, iako novi generalni sekretar NATO-a ne deli militantnu rusofobiju Andersa Foga Rasmusena, on se ipak, umesto da pronađe način rešavanja ukrajinskog sukoba, "pridrižio horu komandanata Alijanse, prepuštenom dokonim spekulacijama o navodnom premeštanju vojne opreme i oružja preko ukrajinske granice". "Na žalost, vidimo da NATO ne želi konstruktivnu diskusiju o akutnim problemima i da više voli da širi antirusku propagandu sa ciljem da opravda planove o jačanju svojih odbrambenih potencijala, što predstavlja ozbiljan rizik po bezbednost evro-atlantskog regiona", rekla je Zaharova, preneo je TASS. Ona je izrazila zabrinutost da NATO ne pominje stalna nastojanja Rusije da stabilizuje situaciju u Ukrajini i sve goru socijalnu i ekonomsku situaciju na jugoistoku te zemlje, kao ni de facto blokadu u kojoj kijevske vlasti drže tu oblast. NATO u saopštenjima ne pominje to da ukrajinske snage krše sporazum iz Minska, koristi vojnu opremu i oružje protiv civilnog stanovništva. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA