Najnovije

Jeremić: Spoljna politika je na tankoj žici

BEOGRAD - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, ocenio je danas da je po pitanju spoljne politike vlada postavila "tanku žicu" po kojoj nije jednostavno hodati.
Vuk Jeremić (Printskrin: B92)

Vuk Jeremić (Printskrin: B92)

"Ono kako je naša vlada u ovom trenutku odlučila da se postavi - to je tanka žica, visoko postavljena, i nije jednostavno hodati po toj tankoj žici", rekao je Jeremić za B 92. "Činjenica da ćemo imati predsedavanje OEBS znači da će na tu žicu biti usmereni mnogi svetski reflektori. Mislim da nije bilo pogrešno tu žicu tako postaviti i izabrati da se hoda po toj žici", naglasio je Jeremić. Ali kao što je i predsedavanje OEBS ogromna prilika gde možemo na jako dobar način, da se pokažemo, isto tako, naveo je on, "sa te žice možete da padnete, to se može ispostaviti kao fijasko i ja se nadam da se to neće dogoditi".
Pročitajte još:Šešelj čestitao godišnjicu „oslobađanja Vukovara od ustaške paravojske“Rasprava u parlamentu: Ko je patuljak i ko je falsifikovao diplomu?
Na pitanje da li Srbija mora narednih dana, imajući u vidu predstojeću posetu komesara EU Johanesa Hana, da odluči da uvede sankcije Rusiji, Jeremić kaže da sumnja u to, jer se "jako retko dešava u međunarodnim odnosima da nešto morate da odlučite u narednih nekoliko dana". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA