Najnovije

UŽASI AMERIKE: Decu uče analnom seksu u osnovnim školama!

SAD - Praktična nastava upotrebe kondoma, kao i demonstracije i diskusije o analnom seksu uskoro će biti deo nastave u američkim školama, piše Rojters.
Zašto koristiti ženski kondom (Foto: Voters Elementari skrinšot)

Zašto koristiti ženski kondom (Foto: Voters Elementari skrinšot)

Roditelji učenika nekih elitnih čikaških osnovnih škola našli su se u šoku kada im je predočen zastrašujući program za nastavu seksualnog vaspitanja za peti razred. U planu je, između ostalog predviđena praktična nastava upotrebe kondoma, kao i demonstracije i diskusije o analnom seksu. Roditeljima je predstavljen materijal koji sadrži teme koje su obuhvaćene programom nastave kao što su dobre strane korišćenja ženskih kondoma za produžavanje seksualnih odnosa i veće zadovoljstvo, korišćenje lubrikanata, kao i uputstva kako ubaciti ženske kondome u rektum radi upražnjavanja analnog seksa, a neke od lekcija iz programa su namenjene i deci u vrtićima.
Pročitajte još: HOROR: U Beogradu se svakog dana seksualno zlostavlja najmanje jedno dete!
Među temama iz programa našli su se i lična zaštita, ljudska reprodukcija i rađanje, pubertet, apstinencija i zdravi odnosi u vezi. Četvrtaci, kao i stariji će učiti i o HIV-u i drugim seksualno prenosivim bolestima. Predsednica lokalnog školskog saveta Anđela Brajant, koja i sama ima dvoje školaraca u kući, način na koji će ove informacije biti prenete đacima nazvala je 'užasnim' i neprikladnim za uzrast dece. Kako je navela "Jezik koji je upotrebljen je najgori od svega: "Gurni i podmazuj, podmazuj, podmazuj..." i takve stvari... Kao da je pisano sa namerom da oduzme nevinost mnogima među našom decom". Jedna od škola je čak postavila materjale za seksualno vaspitanje na svoj sajt. U prezentaciji su korišćeni pokazni snimci agencija Planned Parenthood, Female Health Company i Teaching Sexual Health, a snimci su obeleženi za uzrast za koji su predviđeni. Nakon protesta brojnih roditelja, zvaničnici čikaških javnih škola su se oglasili saopštenjem da je u pitanju greška i da program koji je prezentovan roditeljima nije odobren za nastavu, te da će stari plan i program seksualnog vaspitanja, odobren od nadležnog odbora 2013, ostati na snazi. Kako navode, taj program obezbeđuje "jasne i uzrasu primerene lekcije, sa minimalnom količinom praktične nastave". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA