Najnovije

Obradović: Dačić ima podršku za mesto predsednika SPS

JAGODINA - Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je večeras u Jagodini da je lider te stranke Ivica Dačić dobio apsolutnu podršku da bude jedini kandidat za predsednika na Kongresu 14. decembra.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

"To nije čudno, Dačić je stvarno lider, mi smo to govorili stalno, ali će se i za druge naći mesto", rekao je Obradović, koji je prisustovao sednici Gradske konferencije SPS u Jagodini. Obradović je takođe istakao da će biti promena u vrhu stranke. "Kakav bi to bio Kongres kada ne bi bilo promena, o tome će odlučivati Dačić, njemu smo dali mandat za to. Sačekaćemo njegov predlog", dodao je Obradović. On je napomenuo da SPS želi da bude u trendu vremena. "Želimo da pratimo vreme u kome živimo, želimo da se približimo socijaldemokratskim partijama Evrope, da njihova iskustva integrišemo u naš rad, da vidimo koji su to organizacioni oblici koje traže građani, da bi mogli brže reagovati i biti efikasniji", istakao je Obradović. SPS, prema njegovim rečima, želi da bude savremena partija 21. veka. "Razgovaraćemo i o Statutu, menjaćemo one organizacione oblike koji su anahroni za ovo vreme, jednostavno želimo da menjamo ono u organizacionom delu što nam je prepreka za brže delovanje. Naravno biće i kadrovskih promena, koje će promene biti videćemo, želimo da sada čujemo glas našeg članstva, a posle ćemo, krajem ovog ili početkom narednog meseca, sumirati rezultate i videti šta članstvo traži", rekao je Obradović.
Pročitajte još:Šešelj posetio Novi Sad, najavljen protest!Rasulo u DSS: Ceo odbor u Bačkoj Palanci prešao u SNS
On je novinarima, pre početka sednice Gradskog odbora, rekao da promena treba da bude na svim nivoima, od kadrovskih i programskih, do organizacionih. Ovih dana i nedelja u SPS je veoma živo. Sprovode se izborne aktivnosti koje su deo priprema za Kongres koji će biti 14. decembra. "Sve ćemo završiti do kraja novembra i ostaje nam 14 dana do Kongresa da sumiramo rezultate", dodao je Obradović. Delegati Gradske konferencije u Jagodini su, ponovo za predsednika Gradskog odbora izabrali Gorana Milosavljevića, koji je i načelnik Pomoravskog okruga. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA