Pročitajte još:Hranio se 60 dana samo “zdravom” hranom i evo šta mu se dogodilo! (VIDEO)Izvor: Men’s Health
Omiljeno piće muškaraca u službi zdravlja
U istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry navodi se da je potapanjem svinjskih odrezaka u crno pivo tokom četiri časa, dovelo do smanjenja proizvodnje osam ključnih policikličnih aromatičnih ugljovodonika, tokom pečenja, za čak 53 odsto. Marinada u svetlom pivu je znatno manje delotvorna, smanjuje proizvodnju kancerogena za samo 13 odsto. Naučnici veruju da je tajna u antioksidansima, koji se u tamnom pivu nalaze u većoj koncentraciji nego u svetlom, a koji sprečavaju aktivnost slobodnih radikala neophodnu za nastanak policikličnih aromatičnih ugljovodonika. Ovaj trik verovatno funkcioniše i sa drugim vrstama mesa. Osim toga, dodavanje još antioksidanasa u marinadu (npr. ovog ispod) može povećati ovaj pozitivni efekat.
Bonus video
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Kolumne
Milovan Milovanović: Cilj opravdava sredstva?
Nebojša Jevrić: Očeva sekira
PROTOJEREJ ANDREJ TKAČOV: Nezadovoljni
Cvijetin Milivojević: Svima su vam usta puna jadarita, a za Kosmet niko i ne pita
Pravo na pravdu – Ima li pravde – Nepravdom protiv pravde