Najnovije

Rusija i Kina preko Srbije ratuju sa Evropom!

BEOGRAD - Ruski državni funkcioneri ekspresno su odgovorili na optužbe EU i Nemačke da ucenjuju Srbiju podrškom koju joj daju povodom Kosova, ali i isporukama gasa.
(foto worldreview.info)

(foto worldreview.info)

Pre nekoliko dana kancelarka Angela Merkel izjavila je da je zabrinjava ruski uticaj na Srbiju, što su pojasnili parlamentarci Bundestaga tvrdeći da Rusija pokušava da nas uceni. Usledio je odgovor portparola ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandra Lukaševiča, koji je izjavio da je neprihvatljivo ucenjivati Srbiju da uvede sankcije Rusiji i to uslovljavati pridruživanjem EU. - Sankcije su apsolutno neprijateljske. Posebno su neprihvatljive metode koje koriste naše evropske kolege prisiljavajući druge zemlje da nam uvedu sankcije. Ovakvi metodi su daleko od civilizacije -rekao je Lukaševič. I Aleksej Puškov, predsedavajući u Odboru za spoljne poslove ruske Državne dume, kaže da je EU ta koja ucenjuje Srbiju. - Problem za Srbiju je to što neće uskoro ući u Evropsku uniju. Ukoliko krene stazom sankcija protiv Rusije sada, samo će se povinovati uceni, niko je neće primiti u EU zbog ovoga za godinu dana - kazao je Puškov. S druge strane, komesar za susedstvo Johanes Han juče u Beogradu nije insistirao na pitanju sankcija Rusiji, iako je prethodnih dana bilo izjava da treba da se odredimo. - Čuo sam Vučićev stav, koji je kristalno jasan, a to je da je put Srbije put ka EU. Kad ste član EU, učestvujete u procesu donošenja odluka - kazao je Han, dodajući da će naša zemlja u narednim danima i mesecima sigurno otvoriti neko od pregovaračkih poglavlja.
Pročitajte još:

ŠEŠELJ: Podela ili da se cela Bosna vrati Srbiji!

DAČIĆ: „Ko je Šešelj danas“?

Premijer Aleksandar Vučić je još jednom ponovio ono što govori i u Moskvi i Vašingtonu, Briselu, Beogradu. - Odluke koje se tiču Srbije i naših građana se donose u Beogradu Mi nemamo tri politike niti dve politike. Srbija vodi politiku u interesu građana, naš cilj je put u Evropsku uniju, nećemo uvoditi sankcije Rusiji, poštujemo ukrajinski teritorijalni integritet. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA