Najnovije

Lukašenko: Saradnja u formatu "Evropska Unija - Belorusija - Evroazijski Savez"

BELORUSIJA - Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije, prokomentarisao je novu investiciju švajcarske kompanije "Štedler Reil Grupa" u Belorusiji, tako što je rekao da ova investicija pokazuje važnost saradnje u formatu "EU - Belorusija - Evroazijski Savez".
Aleksandar Lukašenko (printskrin Jutjub)

Aleksandar Lukašenko (printskrin Jutjub)

"Takva saradnja je ovom investicijom otpočela." - kaže Lukašenko. Lukašenko je istakao da to govori u ime Belorusije kao članice Evroazijskog Saveza, a ne Belorusije kao eventualnog posrednika između dva saveza. "Minsk nastavlja saradnju sa Zapadom, bez obzira na sankcije, a EU je zavisna od drugih centara moći, na prvom mestu od SAD." - kaže Lukašenko komentarišući aktuelne sankcije uvedene protiv Rusije i zategnute odnose Belorusije i Evropske Unije. On je pozvao Brisel da razmišlja o promeni politike i boljim odnosima sa Evroazijskim Savezom.
Pročitajte još:Putin je iznedren iz sistema carske Rusije i SSSR-a
Investicija švajcarske kompanije je vredna preko 50 miliona američkih dolara, a Lukašenko je istakao da će pomoći švajcarskoj kompaniji da širi svoje poslovanje i u drugim zemljama Carinske Unije. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA