Najnovije

Obradović pušten na slobodu: Obraz će pomoći Šešelju da oslobodi Srbiju!

BEOGRAD - Lider Pokret Obraz Mladen Obradović pušten je na slobodu posle odležane kazne  od četiri meseca kućnog zatvora zbog protivljenja održavanju tzv. Parade ponosa 2009. godine. Obradović je trebalo da bude oslobođen tek danas, ali su mu službenici ministarstva pravde juče uklonili elektronsku narukvicu sa noge.
Mladen Obradović (Foto: NSPM)

Mladen Obradović (Foto: NSPM)

- Našao sam se na slobodi dan ranije jer je subota neradan dan. Elektronsku narukvicu su mi uklonili juče u prepodnevnim satim - kaže Obradović za Pravdu. Prema njegovim rečima, kazna koju je izdržao nije "ništa strašno". - Kućni zatvor je ništa naspram Haškog suda ili pravog pritvora u kome sam takođe bio. Samim tim što sam bio u sopstvenoj kući i sa svojom porodicom olakšalo mi je da podnesem tu kaznu. Ovim sam odležao kaznu na koju su me nepravedno osudili za dešavanja oko parade pedera 2009. godine. Ova kazna, a ni predstojeća suđenja me nisu ni uplašila ni slomila. Obraz će nastaviti da doprinosi borbi za oslobođenje Srbije kao što je to i do sada radio - kaže Obradović. Sledeće suđenje Mladenu Obradoviću, za dešavanja na tzv. Paradi ponosa 2010. godine  je zakazano za 16. januar 2014. godine. Obradović je na prvom suđenju osuđen na 2 godine zatvora ali je presuda poništena, a suđenje kreće od početka. Obradović kaže, da zbog kazne kućnog zatvora, nije još uvek uspeo da se vidi sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem, ali da očekuje da se započeta saradnja Obraza i SRS nastavi. - Obraz, SNP Naši i SRS su započeli saradnju na parlamentarnim izborima, a ona je nastavljena i nakon izbora. Nadam se da će se ta saradnja dolaskom Vojislava Šešelja samo produbiti. Očekujem skori susret sa njim na kome ću mu reći da se Obraz stavlja na raspolaganje kako bi mu pomogli da oslobodi Srbiju - rekao je Obradović. Tokom razgovora, Obradović je bio vidno raspoložen. Posle četiri meseca izolacije u kući spremao sa da krene u goste na proslavu Aranđelovdana.
Pročitajte još: Šešelj postao međunarodni problem, hrvatski parlament sprema novu rezoluciju!Putin je iznedren iz sistema carske Rusije i SSSR-a
Izvor: Pravda      

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA