Najnovije

IRONIJA: Nemačka protiv ulaska Ukrajine u NATO i EU

BERLIN - Ideja mogućeg stupanja Ukrajine u NATO i Evropsku Uniju nema podršku vlasti Nemačke, kaže ministar spoljnih poslova Nemačke, Frank-Valter Štajnmajer u intervjuu za nemački list Špigl.
Frank-Valter Štajnmajer (Foto: presstv.ir)

Frank-Valter Štajnmajer (Foto: presstv.ir)

"Moguće je da Ukrajina sa NATO ima partnerske odnose, ali nikako članstvo u alijansi." - kaže Štajnmajer. Štajnmajer je ocenio ideju članstva Ukrajine u Evropsku Uniju nerealnom, jer je "ekonomska i politička modernizacija Ukrajine posao za nekoliko generacija i pokoljenja". "Danas zaista nema smisla govoriti o članstvu Ukrajine u Evropskoj Uniji." - kaže Štajnmajer. Podsećamo da je rat u Ukrajini počeo upravo zbog podeljenosti društva oko ideje članstva u Evropsku Uniju, tačnije, politička kriza je nastala zbog potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Ukrajine i Evropske Unije.
Pročitajte još:Putin: Moguće da se kandidujem 2018., ali ne želim da budem doživotno predsednik!
Viktor Janukovič, svrgnuti ukrajinski predsednik, zalagao se za trilaterani format dobrih odnosa Ukrajine i sa Rusijom, odnosno, Carinskom Unijom i sa Evropskom Unijom. Svrgnule su ga radikalne ukrajinske struje uz neonacističku ideologiju i snažnu otvorenu javnu podršku vodećih članica EU i lidera Sjedinjenih Američkih Država. DŽef Ratke, predstavnik Stejt Departmenta, u petak je izjavio da SAD podržava Ukrajinu da postane članica NATO alijanse, ali da takvu odluku mora doneti Kijev. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA