Najnovije

Izraelci pujdaju divlje svinje na Palestince

RAMALA - Predsednik palestinske samouprave Mahmud Abas, optužio je Izraelce da koriste divlje svinje u sukobu sa Palestincima na Zapadnoj obali.
Novo "ekološko" oružje - divlja svinja (Foto: Freeimages)

Novo "ekološko" oružje - divlja svinja (Foto: Freeimages)

Abas je optužbe izrekao na konferenciji u Ramali, gradu u kom skoro svakodnevno dolazi do trzavica između Arapa i Jevreja. Prošle nedelje jevrejski doseljenici su zapalili palestinsku kuću, gađajući je molotoljevljim koktelima, a sve je više i antipalestinskih grafita na zidovima u samom gradu. "Svake noći puštaju divlje svinje na nas", optužio je Abas Izraelce i upitao, 'Zašto to rade?'. Optužbe o upotrebi divljih svinja kao oružja zastrašivanja nisu nove. I ranije su Palestinci tvrdili da izraelska vojska i doseljenici koriste ove životinje kako bi zastrašili palestinske farmere i uništili njihove useve.
Pročitajte još:Diskriminacija: Izrael donosi zakon po kome nacionalna prava imaju samo Jevreji!
Ipak, u istom govoru Abas je pozvao na izgradnju mostova ljubavi, umesto rasističke bezbednosne ograde podignute između dve zajednice na Zapadnoj obali. Izraelci su Abasove optužbe odbacili kao neosnovane, nazvavši ih 'glupostima', piše Indipendent. Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA