Najnovije

Ministarstvo odbrane RF zabranilo vojnicima korišćenje Epl (Apple) uređaja

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je zabranilo korišćenje Epl (Apple) uređaja u vojsci Rusije, piše ruska Izvestia.
Apple

Apple

Naime, bilo kakva vrsta Eplovih gadžeta i Ajfoni su zabranjeni vojnicima Rusije, jer je putem njih američkim službama lako da špijuniraju. Američke službe i armija SAD putem Epl uređaja može u svakom trenutku znati šta vojnik radi, šta razgovara, gde se kreće, itd., navodi list Izvestia. Kompanija Epl aktivno sarađuje sa ministarstvom odbrane SAD-a, navodi Izvestia i ističe da su laboratorije ove kompanije posebno zatvorene za javnost, te da Eplovi uređaji imaju mnogo više skrivenih karakteristika i mogućnosti od npr. uređaja sa Android operativnim sistemima.
Pročitajte još:TENZIJE U BELOJ KUĆI: Prvi čovek Pentagona daje ostavku
Eldar Murtazin, jedan od vodećih analitičara i eksperata za mobilne tehnologije, kaže da sistemi kriptovana i šifrovanja koje koristi Epl su urađeni u bliskoj saradnji sa američkim ministarstvom odbrane. On potvrđuje da su istraživanja koja vrši kompanija Epl strogo skrivena od javnosti, te da ova kompanija svojoj tajnosti posvećuje mnogo više pažnje od ostalih svetskih tehnoloških kompanija. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA