Najnovije

Porošenko: O ulasku Ukrajine u NATO može odlučiti samo ukrajinski narod

KIJEV - Petro Porošenko, ukrajinski predsednik, izjavio je da o članstvu Ukrajine u NATO može odlučiti samo ukrajinski narod kao jedino kompetentan za takvu odluku.
Petro Porošenko (Foto: JuTjub)

Petro Porošenko (Foto: JuTjub)

"O ulasku ili neulasku u NATO alijansu će odlučivati isključivo samo ukrajinski narod. Jedino je narod kompetentan da donese takvu odluku." - kaže Porošenko. Jans Stoltenberg, generalni sekretar NATO alijanse, danas je izjavio da je Ukrajina dobrodošla u NATO i da je NATO spreman da prihvati članstvo Ukrajine u ovoj vojnoj alijansi. Nedavno je Kremlj prokomentarisao ideju članstva Ukrajine u NATO, tako što je tražio stopostotne garancije da Ukrajina neće biti članica NATO i istakao da su ovakve garancije neophodne za bilo kakav normalan odnos NATO i Rusije.
Pročitajte još:TENZIJE U BELOJ KUĆI: Prvi čovek Pentagona daje ostavku
Rusija se oštro protivi ideju primanja Ukrajine u NATO i to smatra direktnim ugrožavanjem Rusije, tj. približavanjem NATO alijanse granicama Ruske Federacije. Nemački šef diplomatije, Frank-Valter Štajnmajer, izjavio je juče da "Ukrajina nema podršku Nemačke za članstvo u NATO ni za članstvo u Evropskoj Uniji". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA