Najnovije

Francuska popušta pod pritiskom: Rusija za sad bez novog Mistrala

FRANCUSKA - Francuski predsednik Fransoa Oland objavio je da njegova zemlja zasad ne može da preda Rusiji već plaćeni i spremni za plovidbu prvi nosač helikoptera klase „mistral“ koji je već dobio ime „Vladivostok“.
Mistral "Vladivostok" (Foto: JuTjub printskrin)

Mistral "Vladivostok" (Foto: JuTjub printskrin)

U obrazloženju koje je objavila Jelisejska palata, naglašava se: „Odluka je povezana sa situacijom u Ukrajini. Predaja broda je odložena do nove odluke“. Zamenik šefa ruske diplomatije Jurij Borisov upozorio je Pariz da će se Moskva obratiti sudu ako „Vladivostok“ ne bude isporučen u skladu sa ugovorom. Tražiće takođe - upozorio je - i kaznene panale. Šef spoljnopolitičkog odbora Državne Dume, Aleksej Puškov, nazvao je Olandovu odluku „solomonskom“. I dodao: nosač helikoptera bi sigurno bio isporučen da je odluka o tome zavisila samo od Olanda i Francuske.
Pročitajte još:Oland ne želi pritisak zbog Mistrala
„Vladivostok“ je Ratna flota Rusije trebalo da dobije do 14. novembra. Drugi nosač helikoptera iste klase - koji će se zvati „Sevastopolj“ - spušten je na vodu 20 novembra u francuskom ratnom brodogradilištu u Sen-Nazeru. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA