Najnovije

Dodik: Nećemo narušavati stabilnost regiona

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je RS posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost, ali da će se političkim sredstima boriti za prava Srpske, zagarantovana Dejtonskim sporazumom.
Dodik (Foto: republikasrpska.net)

Dodik (Foto: republikasrpska.net)

"Republika Srpska je posvećena miru i imamo samo jedan problem - da se borimo sa onima koji su mislili da će Srpska biti trenutna pojava na političkoj i teritorijalnoj karti Evrope. Mi koji vodimo RS smatramo da je naša trajna obaveza da je branimo", rekao je Dodik u Beogradu nakon što mu je humanitarna organizacija Japansko društvo uručila nagradu. Ističući da RS poštuje Dejtonski sporazum, Dodik je naglasio da Bosna i Hercegovina "onakva kakva je zapisana u Dejtonskom sporazumu" nije problem, ali da jeste "ona koju bi neki želeli". "BiH u kojoj RS trajno postoji, neumanjenje snage ni povećane snage, za nas nije problem, svaka druga Bosna - koja nema RS ili koja bi bila unitarna, ima problem sa našim političkim stavom", rekao je Dodik, koji je na izborima u oktobru ponovo izabran za predsednika RS.
Pročitajte još:BiH najveće teroističko leglo
On je istakao i da poštuje reforme koje je započela srpska vlada i dodao da samo jaka Srbija može biti garant stabilnosti i mira u regionu. Dodiku je nagrada dodeljena za celokupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda RS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA