Najnovije

(FOTO) Ovako je Mocart stvarno izgledao!

BEČ - Nemačka grafičarka Danijela Gatinger  uspela je da rekonstruiše lice slavnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta i javnosti predstavi realističan portret salcburškog vunderkinda. Pri nastajanju ovog dela Gatinger se oslanjala isključivo na opise Mocartovih savremenika, koji su Mocarta opisivali kao izuzetno neatraktivnog.
Mocart (Foto: Kurir)

Mocart (Foto: Kurir)

Objavljivanjem ovog realističnog portreta koji Mocarta prikazuje u poslednjim godinama života srušilo je mit o njegovoj dečačkoj lepoti, koju viđamo na pakovanjima Mocart kugli. Danijela Gatinger zaista nije štedela austrijskog vunderkinda, pa tako rekonstrukcija pokazuje neuglednog, zrikavog čovečuljka sa licem punim ožiljaka od boginja. U istraživanjima neophodnim za izradu rekonstrukcije Gatinger se oslanjala na izjave i opise kompozitorovih savremenika, kao i na autentične ilustracije iz tog perioda. Nalog za izradu ovog realističnog portreta grafičarka je dobila od Eve Gezine Baur, nemačke istoričarke umetnosti koja je ove godine izdala Mocartovu biografiju.
Pročitajte još:

(VIDEO) Seksi reklama za Soni Plejstejšn

Baur je uverena da Mocart nikada nije posedovao fizičku lepotu koja mu se pripisuje, te da je za života "bio sve osim atraktivan“. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA