Najnovije

Ukrajina nacionalizovala gasovod u vlasništvu ruske firme

KIJEV - Ukrajinski Apelacioni sud potvrdio je oduku o nacionalizaciji dela ruskog naftovoda Transnjeft na teritoriji Ukrajine, zbog čega ruska kompanija namerava da se žali Višem privrednom sudu Ukrajine, izjavio je agenciji Tas portparol Tansnjefta Igor Demin.
Zavrnuli Ruse (foto: Vostok)

Zavrnuli Ruse (foto: Vostok)

Demin je dodao da rešenje o nacionalizaciji dela gasovoda koji prolazi teritorijom Zapadne Ukrajine u pravcu Mađarske, nije legalno. On je podsetio da spor datira još od 2005. godine i ocenio da će odluka suda dovesti do smanjenja obima tranzita, a "naftovod će se pretvoriti u gomilu gvožđa", preneo je Tas. Državno tužilaštvo Ukrajine saopštilo je ranije danas da je tužilaštvo regiona Rovne branilo na sudu pravo države na imovinu dela naftovoda Samara-zapad i Grozni-Armavir-Trudovaja.
Pročitajte još:Rompej: Ukrajinu treba federalizovati ili nam preti kontinentalni rat
Istragom tužilaštva utvrđeno je da je deo naftovoda dužine 1.433 kilometra, koji prolazi teritorijom Ukrajine, nezakonito dat zavisnom preduzeću Prikarpat zapadtrans ruskog akcionarskog društva Transnjeftprodukt, navedeno je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA