Najnovije

Herman van Rompej: Ako EU napusti Francuska, nestaće i EU!

BRISEL - Evropska Unija će preživeti, ukoliko nas Velika Britanija napusti, ali neće ukoliko Francuska učiniti isto, rekao je Herman vam Rompej, predsednik Saveta Evrope, piše britanski Telegraf.
Herman van Rompej (Foto: ewea.org)

Herman van Rompej (Foto: ewea.org)

"Izlazak Velike Britanije će značiti ranjavanje EU, ali ukoliko Francuska prekine svoje članstvo, EU će nestati. Bez Francuske, evropska ideja ne postoji, evropska ideja će umreti." - kaže evropski zvaničnik za britanski Telegraf. Van Rompej je rekao da o izlasku Velike Britanije iz EU treba da odluče isključivo Britanci.
Pročitajte još:(FOTO) Ukrajinski bataljon „AZOV“ veliča NATO i Adolfa Hitlera
Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije, najavio je da će 2017. godine sprovesti referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske Unije. U Francuskoj je sve jača politika koja zastupa anti-EU stavove, a ekonomske prilike i prognoze nimalo ne idu na ruku Evropskoj Uniji. Popularnost francuske političarke Marin Le Pen je sve veća, a njena stranka "Nacionalni front" zastupa ultra-konzervativne stavove i direktno je za izlazak Francuske iz Evropske Unije. Nezadovoljstvo evropskih naroda kulminira i desnica postaje mejnstrim, što su pokazali i poslednji izbori za evropski parlament. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA