Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Zbog ovih fotografija cela Hrvatska je u šoku!

ZAGREB - Zbog fotografija posrnulih konja koji nose drva na teren reagovaće će inspekcija ministarstva poljoprivrede Hrvatske a njihova javnost je u šoku!
Foto: Prijatelji životinja

Foto: Prijatelji životinja

- Nije prirodno uopšte da konj išta nosi, a kada napravimo od njih doslovno kamione onda jasno da oni pate, kaže Luka Oman iz društva za zaštitu životinja. Prijatelji životinja prijavu su poslali i državnom tužilaštvu. A kamere u Gračacu na Velebitu snimile su upravo te, radne konje. NJihov vlasnik Vinko konjima prehranjuje višečlanu porodicu  i tvrdi da konji  nisu preopterećeni, a fotografije su pogrešno protumačene. - To se dogodi, to je šuma, to su ploče, to je Velebit, nepodoban teren, nije ravnica ni asfalt nego je Velebit, poklizne, sruši se jedna strana, kaže vlasnik Vinko Kalašević. I njegovi radnici tvrde kako posrnuli konji nisu ništa neobično. Zakon zabranjuje zanemarivanje životinja s obzirom na njihovo zdravlje, smeštaj, ishranu i negu. No Radni konji, podsećaju u ministarstvu poljoprivrede, nisu zabranjeni, ni u Hrvatskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji. - Zaista, da nam konji izvlače drva iz šume kad imamo toliku modernizaciju mašina? U potpunosti nepotrebno, smatra Oman.
Pročitajte još:

HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELJA: „Radikali su pobedili, ideja „Velike Srbije i dalje živi“!

Vlasnik tvrdi - na Velebitu mašina malo toga može učiniti. A je li životinjska snaga ipak preslaba za sav posao, odlučiće inspekcija. Izvor: Dnevnik.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA