Najnovije

DS traži Vulinovu ostavku

BEGRAD - DS je zatražila ostavku ministra Aleksandra Vulina zbog kako tvrde, načina na koji troši državni novac i uskraćuje pravo građana na dodatnu socijalnu zaštitu.
DS traži ostavke (Foto: Eizbori.com)

DS traži ostavke (Foto: Eizbori.com)

"Zbog načina na koji troši novac građanki i građana Srbije Aleksandar Vulin mora da podneti ostavku, a ukoliko to ne bude učinio sam, mora biti smenjen", ističu u DS. U saopštenju te stranke se tvrdi da Vulina deli 1,8 miliona evra "takoreći nepostojećim organizacijama civilno socijalne zaštite osnovanim pod sumnjivim okolnostima". DS je optužio Vulina da je samo u poslednjih nedelju dana podelio tri miliona evra nepostojećim organizacijama civilnog društva (OCD) za različite projekte i centrima za socijalni rad za kupovinu stolova i stolica, što je, dodaju, identičan iznos procenjenih ušteda smanjivanjem plata prosvetara. U DS navode da se, iako je jedan od uslova na konkursu bio da se dostavi završni račun za prethodnu godinu, samo površnim uvidom u spisak dobitnika vidi da su to organizacije koje su osnovane ili nekoliko dana pre otvaranja konkursa, neke na sam dan otvaranja a neke i posle otvaranja konkursa.
Pročitajte još:NOVA STRANKA: Kome je Vulin dao skoro dva miliona evra?
"Da paradoks bude veći, ministar Vulin je autor sramne Uredba o merama socijalne uključenosti korisnika novčane socijalne pomoći koja predviđa da se socjalna pomoć zaradi. Osim što vrši prinudu nad korisnicima socijalne pomoći ministar Vulin sada uskraćuje pravo građanima Srbije na dodatnu socijalnu zaštitu", ističe se u saopštenju DS. Za DS je ovo "pravi primer kako vlada Aleksandra Vučića vidi razvoj civilnog društva, kao prostor za 'pranje novca" i finasiranje izgradnje stranačke organizacije", navodi se u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA