Najnovije

PREOKRET: Mubarak nije kriv ni za ubistva demonstranata ni za korupciju!

KAIRO - Egipatski sud je danas odbacio tužbu protiv bivšeg egipatskog predstanika Hosnija Mubaraka zbog ubijanja demonstranata za vreme protesta 2011. u kojima je zbačen s vlasti.
Hosni Mubarak (Foto: JuTjub)

Hosni Mubarak (Foto: JuTjub)

Sud je, takođe, oslobodio Mubaraka optužbi za korupciju prilikom izvoza gasa u Izrael, ali će on ostati iza rešetaka zato što služi trogodišnju kaznu zatvora zbog korupcije u drugom, odvojenom slučaju. Sedam komandanata snaga bezbednosti, uključujući bivšeg ministra unutrašnjih poslova Habiba al-Adlija, takođe su oslobođeni optužbi za smrt demonstranata, prenose agencije. Sudija Mahmud Kamel al-Rašidi je rekao da su komandanti "nevini". Tokom protesta u kojima je svrgnut Mubarak ubijeno je oko 800 ljudi. Demonstranti su se tokom 18 dana protesta sukobljavali sa policijom širom zemlje i palili su policijske stanice.
Pročitajte još:SKANDAL: Šešelj na Tviteru vređa Tomislava i Dragicu Nikolić
Mubarak je prvostepeno osuđen na doživotni zatvor za smrt demonstranata, ali je Apelacioni sud 2012. godine poništio ovu presudu iz tehničkih razloga. Nova presuda je trebalo da bude izrečena 27. septembra, ali je glavni sudija al-Rašidi to odložio jer nije završio pisanje obrazloženja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA