Najnovije

Vulin: Poštovaćemo odluku Ustavnog suda o penzijama

IVANJICA - Ukoliko Ustavni sud odluči da je smanjenje penzija neustavno, Vlada Srbije će to poštovati, izjavio je danas u Ivanjici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
! (Foto Jutjub)

! (Foto Jutjub)

- Ustavni sud je najviša vlast u zemlji i ako donese odluku da je smanjenje penzija neustavno, Vlada Srbije će je poštovati, rekao je Vulin u Ivanjici. On je podsetio da je doneta mera bila obrazložena, da je prošla Zakonodavni odbor, pa se zapitao zašto je ustavno povećati, a neustavno smanjiti penzije. Ministar je podsetio da penzije zavise od budžeta koji je, kako je rekao, nekada puniji, a nekada prazniji, pa se Vlada time mora rukovoditi. On je izrazio bojazan da će punjenje budžeta iz nerealnih izvora prodati i pojesti budućnost naše dece, što Vlada svakako ne želi da čini. Vulin je ocneio da je rezolucija Evropskog parlamenta o Vojislavu Šešelju je zla namera prema Srbiji. Prema njegovom mišljenju, mediji su se dosta bavili time da je on, kako je rekao, opterećen teorijom zavere, ali se, ocenio je, ostvaruje sve što je kazao. - Očigledno je da je puštanje Šešelja otvorilo prostor da se vrše novi pritisci na Srbiju, a povod može biti bilo šta i vlada ne treba da počinje svoje sednice čitanjem intervuja ovog ili onog političara i da se na osnovu toga daje stav o njihovim izjavama, istakao je Vulin. On kaže i da Srbija ne traži od Hrvatske da se ogradi od "svakog fašiste ili ustaše koji razbija ćilirične table". Prema njegovim rečima, postoji razlika između fašista i legitimne vlasti i ne postoji jednakost između Sabora i ustaša. -Mi ne pravimo tu jednakost, zašto oni izjednačuju krajnju desnicu i Vladu Republike Srbije, pogotovo što nijedan predstavnik desnice nije zastupljen u vladi, zapitao je Vulin. Vulin kaže da je Šeselj uvek bio povod da "se nešto loše uradi" Srbiji i da nije pušten slučajno na slobodu. - Licemerno je da nas kritukuje Haški tribunal koji ga je pustio bez ikakvih uslova, zapravo tražeći od nas samo garancije da će biti dobro pregledan, lečen, i da neće putovati, koje smo mi dali, istakao je Vulin.
Pročitajte još:

DS traži Vulinovu ostavku

A sada od nas očekuju da umesto njega govorimo ili da govorimo o njemu, ali mi to nećemo, naveo je on. Vlada kako je istakao, ima važnija posla od Šešelja kao što je Železara Smederevo, premijerov put u Italiju gde treba da sklopi nove poslove, a ne da se bavi time šta je rekao lider jedne vanparlamentarne stranke. Vulin je danas posetio ivanjički centar za socijalni rad i dnevni boravak za decu ometenu u razvoju "Otvorena vrata". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA