Najnovije

NATO: Rusi provociraju

Vrhovni komandant NATO-a u Evropi Filip Bridlav kaže da su ruski borbeni avioni i lovci primenjivali kompleksnije letačke formacije prilikom ulaska u evropski vazdušni prostor. Ističe da su avioni leteli "na provokativnijim rutama nego obično".

Ruski "suhoj" (foto: 1zoom.net)

Ruski "suhoj" (foto: 1zoom.net)

Američki general Filip Bridlav je na konferenciji za štampu u Pentagonu rekao da je ranije većina tih ulazaka u vazdušni prostor EU obuhvatala veoma male grupe aviona, ponekad samo jedan ili najviše dva aviona, prenosi Tanjug. "Ono što smo mogli da vidimo tokom proteklih nedelju dana bile su veće, složenije formacije aviona, koji su zadirali malo dublje u vazdušni prostor Evrope, a rekao bih i da su leteli na nešto provokativnijim rutama", rekao je Bridlav, prenosi Rojters.
Pročitajte još:Potresno pismo Nikole Šešelja Vladi Republike Srbije
NATO je ove sedmice saopštio da je rusko vojno vazduhoplovstvo angažovano u obimnim letačkim operacijama u evropskom vazdušnom prostoru i da su avioni Alijanse poslati da ih presreću i identifikuju, u napetim vremenima u odnosima između Istoka i Zapada zbog krize u Ukrajini. Prema podacima NATO-a, u 2014. je bilo više od stotinu presretanja ruske avijacije, što je približno tri puta više nego prethodne godine. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA