Najnovije

Posle mirnog izbornog dana, opet sukobi u Donjecku

Na aerodromu u Donjecku su danas ponovo izbili sukobi između ukrajinskih vojnika i proruskih snaga, nakon jučerašnjeg mirnog dana tokom kojeg su u Donjeckoj i Luganskoj oblasti održani predsednički i parlamentarni izbori, izvestila je agencija RIA Novosti.
DNR (Foto: Novorosinform)

DNR (Foto: Novorosinform)

Prema izveštajima dopisnika te aencije, pucnjava sa severa Donjecka se jasno čuje i u centru grada. Na juče održanim izborima za predsednika u oblastima Donjecka i Luganska u istočnoj Ukrajini je ubedljivu pobedu postigao vođa proruskih snaga i premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko. Prema preliminarnim rezultatima, Zaharčenko je dobio 81,37 odsto glasova, saopštio je šef izborne komisije Roman Lijagin.
Pročitajte još: SKANDAL: Srpski ministri ucenjeni porno snimcima!
U Donjeckoj i Luganskoj oblasti su, pored predsedničkih, održani i parlamentarni izbori, na kojima je takođe pobedila partija Zaharčenka, koja će najverovatnije dobiti 65 odsto glasova. Izbori su održani uprkos negodovanju Kijeva, Evropske unije i Ujedinjenih nacija, a podržala ih je samo zvanična Moskva. Izveštaj: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA