Najnovije

(VIDEO) UŽAS: Evo šta ISIS radi sa otetim ženama

Na internetu se pojavio snimak u kom se vide borci terorističke grupe Islamska država dok razgovaraju o prodaji kidnapovanih žena, pripadnica nacionalne manjine Jazidi, zbijajući šale i smejući se.
Trgovina ženama (Foto: JuTjub)

Trgovina ženama (Foto: JuTjub)

Snimak je nastao u junu, u Iraku, blizu Mosula, a grupa muškaraca koji na izuzetno ponižavajući način razgovaraju o ženama, tretirajući ih kao robu, razgovaraju o raspodeli zarobljenih žena. ''Ko želi da proda svoju robinju ili da je pokloni, može... Svi mogu da rade šta god žele sa svojim delom'', čuje se na snimku.
Pročitajte još: INICIJATIVA TREĆE SRBIJE: Okupimo društveno i državno odgovorne snage!
Cena koja se plaća za jednu devojku, kako se u videu pominje, iznosi oko sto dolara.Ona, međutim, varira u odnosu na izgled devojke, boju očiju, a jedan od ''kupaca'' kaže i da mora da proveri zube devojke pre kupovine. Inače, devojke koje su oteli su prisiljene da promene veru i preobrate se u islam, kao i da se udaju za borce Islamske države. U avgustu je čak oko 300 žena koje su zatočili pripadnici Islamske države naterano na promenu vere, a potom su neke prodate da bi silom bile udate za pripadnike ekstremne organizacije u Siriji. Izvor: Srbija Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA