Najnovije

Zaharčenko proglasio pobedu i poručio da Ukrajina ne želi mir

DONJECK - Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko proglasio je sinoć pobedu na izborima u oblastima Donjecka i Luganska, optuživši Kijev da ne želi mir na istoku Ukrajine.
Zaharčenko (Foto: novorosinform)

Zaharčenko (Foto: novorosinform)

"Ukrajina ne želi mir, kako to zna da tvrdi. Očigledno je da igra dvostruku igru", rekao je Zaharčenko novinarima, prenela je agencija AFP. Zaharčenko je rekao da su vlasti Donjecka spremne da razgovaraju sa svakim ko je voljan da sluša. "Danas smo načinili još jedan korak u izgradnji republike. Spremni smo da razgovaramo sa svakim ko može to da učini razumno i ko je spreman na to", kazao je Zaharčenko, prenela je agencija Ria Novosti. Prema konačnim rezultatima izbora, Zaharčenko je na predsedničkim izborima osvojio oko 80 odsto glasova, odnosno 765.340 glasova birača, a njegova partija vodi i na parlamentarnim izborima sa više od 60 odsto glasova. Centralna izborna komisija Donjecka saopštila je da je na izborima učestvovalo više od milion glasača, javila je ruska agencija Ria Novosti. Izbori su održani uprkos negodovanju Kijeva, Evropske unije i Ujedinjenih nacija, a podržala ih je samo zvanična Moskva. Birališta su otvorena u osam časova po moskovskom, odnosno šest po srednjeevropskom vremenu, a zatvorena u 20 sati (18 po srenjeevropskom vremenu).
Pročitajte još:(VIDEO) Ovako se tenkovi Novorusije spremaju za prekid primirjaKina proizvela lasersko oružje za obaranje bespilotnih letelica!
Zaharčenko je ranije u toku dana izrazio nadu da će zvanični Kijev priznati tu republiku i vratiti "okupirane teritorije" posle izbora. "Oni će nas priznati, vratiće nam okupirane teritorije i onda ćemo živeti kao ravnopravni partneri", rekao je Zaharčenko novinarima nakon glasanja, preneo je TASS. Prorusko stanovništvo u Donjecku i Lugansku bojkotovalo je ukrajinske vanredne parlamentarne izbore održane 26. oktobra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA