Najnovije

Bamije: EULEKS radi sa mafijom i političarima

PRIŠTINA, BRISEL - Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamije izjavila je da je ona pod istragom umesto Euleksa, tvrdeći da rukovodioci te misije sarađuju sa mafijom i političarima na Kosovu. Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini razmatra mogućnost da evropska Kancelarija sa suzbijanje korupcije OLAf istraži optužbe na račun Euleksa.
EULEX (Foto: JuTjub)

EULEX (Foto: JuTjub)

Bamije je za "Dnevni avaz" rekla da je pokušala da koriguje unutrašnje greške ove misije i da je javno progovorila kada joj nije ostala nijedna druga mogućnost, prenose prištinski mediji. Ona je izrazila nezadovoljstvo što se nalazi pod istragom, iako je tražila da se istraže njene optužbe o rukovodiocima Euleksa za koje kaže da sarađuju sa mafijom i moćnim političarima na Kosovu, prenosi portal "Telegraf". Prema rečima Bamije, to je omogućio šef Specijalnog odeljenja Euleksa DŽonatan Ratel koji, kako je rekla, "nije bio zainteresovan da obavlja istrage o finansijskom kriminalu i koji je uništio ovu istraznu jedinicu Euleksa". "Kada me je Ratel suspendovao od tada se niko više ne bavi finansijskim kriminalom Euleksa", dodala je Bamije.
Pročitajte još:PORUKA IZ RIMA: Sloboda Šešelju!
Ona tvrdi da je otkrila mnogo neregularnosti u radu Euleksa i da su neka prisluškivanja potvrdila njene sumnje da je šef pravnog odeljenja trebalo da istraži aktivnosti tužiteljke Jaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija. Međutim, kako kaže Bamije, to se nije desilo. Bamije je rekla da je otkrila dokaze da su kriminalci dali novac italjanskom sudiji Frančesku Floriju za oslobođenje u slučaju bacanja bombe u restoranu "Sekirača" u Prištini, ali kako je rekla, "ni taj slučaj Euleks nije zeleo da istražuje, zaključuje Bamije za "Avaz", prenosi "Ekspres". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA