Najnovije

SB UN o Kosovu i Metohiji 13. novembra

NJUJORK - Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu i Metohiji, biće održana 13. novembra.
Ujedinjene Nacije (Foto: JuTjub)

Ujedinjene Nacije (Foto: JuTjub)

Kako je navedeno u privremenom rasporedu zasedanja na sajtu UN, članice Saveta bezbednosti održaće u četvrtak, 13.novembra, debatu povodom situacije na Kosovu i Metohiji. Generalni sekretar UN je prethodnom izveštaju za period od 16. aprila do 15. jula zatražio od kosovskih vlasti i EU da osiguraju da se najkasnije početkom sledeće godine formira specijalni sud, koji bi se bavio pitanjima ratnih zločina OVK na Kosovu i Metohiji 1999. godine. I šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je učestvovao na prethodnoj sednici, apelovao je na ključne faktore u međunarodnoj zajednici da obezbede da specijalni sud bude osnovan do početka sledeće godine.
Pročitajte još:Bamije: EULEKS radi sa mafijom i političarima
Dačić je takođe upozorio da se ne sme dozvoliti da zbog zastrašivanja svedoka odgovorni za zločine budu oslobođeni usled nedostatka dokaza. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA