Najnovije

(VIDEO) Arheolozi u čudu: Otkrili tunel koji predstavlja ulaz u "podzemni svet"

Arheolozi sumnjaju da je narod Teotihuakana u tunelu pokapao narodne vladare jer je tamo pronađeno 50 000 žrtvenih grobova u kojima su se nalazile školjke i drago kamenje.
Foto: Jutjub printskrin

Foto: Jutjub printskrin

Meksički su arheolozi otkrili "ulaz u podzemni svet". Tunel iz vremena civilizacije Teotihuakana otkriven je još 2003. godine, ali tek je 2014. godine otkriveno što tunel skriva. Fotografije otkrića podeljene su s javnošću te je bačeno novo svetlo na kulturu Teotihuakana, misteriozno nestalu u 7. veku. "Ulaz u podzemni svet" dugačak je 138 metara, a dubok 18 metara. U njemu je napravljeno umetno nebo na kojemu svetlucavi kamenčići predstavljaju zvezde. Arheolozi sumnjaju da je narod Teotihuakana u tunelu pokapao narodne vladare jer je tamo pronađeno 50 000 žrtvenih grobova u kojima su se nalazile školjke i drago kamenje, javlja Bild. Inače, civilizacija Teotihuakan koja u prevodu znači "Rodno mesto bogova", bila je najveće gradsko sedište Srednje Amerike.
Pročitajte još:Ovo je najčudnija kuća na Kosovu(VIDEO) POLICAJAC IH UHVATIO ZA VREME SEKSA: Nećete verovati šta su mu rekli!
Izvor: Dnevno.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA