Pročitajte još:Recept za dug život star 1500 godina: Tajna Šaolin sveštenika u 10 koraka!(VIDEO) Kako za 5 minuta izlečiti curenje nosa1. Zagrejte peć na 180C. Odsecite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta. Ostavite da se ohlade. 2. Za to vreme zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10-ak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte naseckanu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog). 3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hleba i ostavite sve da krčka 5 minuta dok hleb ne omekša. 4. Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobijenu supu miksajte u blenderu dok ne dobijete polukremastu smesu. Vratite u lonac pa stavite običnu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite po želji. Izvor: Dnevno.rs
Recept za supu koja je do 100 puta efikasnija od antibiotika!
Iako se medicina konstantno razvija, ljudi se sve više okreću prirodi. Antibiotici i drugi lekovi ne ‘pale’ uvek jer su virusi i bakterije iz dana u dan otporniji i jači. Ono što je super kod belog luka jeste to što na njega ne utiču mutiranja, promene i novi virusi – on se uspešno bori sa svim „pridošlicama“. To se dešava zbog hemikalije „alicin“ koja dokazano snižava holesterol i krvni pritisak i sprečava začepljenje krvnih sudova. Jedno istraživanje Univerziteta u Vašingtonu pokazalo je da je beli luk i do 100 puta efikasniji od 2 najpopularnija antibiotika u borbi protiv bolesti, koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom. Kada zgnječite češanj belog luka oslobađa se alicin koji zajedno sa drugim sastojcima ubija štetne organizme poput virusa i bakterija koji izazivaju prehlade, grip, upalu uva, itd. A najbolje je to da ne nanosi štetu organizmu. Donosimo vam recept za lekovitu supu od belog luka: 50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih 2 kašike maslaca 2 kašike maslinovog ulja 2 veća crvena luka, naseckana 1 kašika naseckane sveže majčine dušice 6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova) 1 svežanj svežeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete upotrebiti i sušene začine) 3 šoljice starog hleba narezanog u kockice 1 šoljica masnije pavlake
Bonus video
Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
portala "Pravda" kao i TV produkciju.
Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.
Kolumne
Kad ruski ekonomista pročita Nikolaja Srpskog: Evropsko propadanje je davno predskazano
Vrhu Zapada je do mozga došla prosta mudrost: "Kada je ptica živa, ona jede insekte, ali k...
NEBOJŠA KRSTIĆ NAM SE VRATIO: Povodom knjige "U znaku neba i krsta"
Piše: Vladimir Dimitrijević
Nebojša Jevrić: Moler
Na zidu Parohijskog doma, uvek punog, dao je da se nacrta Ajfelova kula sa minaretom i hodž...
Slobodan Antonić: Uspon i pad srpskog bajdenizma
Na kraju je usledio težak poraz vašingtonske močvare na izborima 2024. godine. "Građanska ...