Najnovije

Skupština postala lekarska ordinacija?

BEOGRAD - Rasprava o amandmanima na izmene dva zakona iz oblasti zdravstva i danas je na trenutke obilovala duhovitim opaskama poslanika, direktno povezanim sa temom - da li plenarna sala ponekad liči na lekarsku ordinaciju, ili indirektno - ko nosi s pravom titulu “doktor”, a ko se “na nju odaziva, iako to nije”.
Skupština Srbije (foto Jutjub)

Skupština Srbije (foto Jutjub)

Sve je počelo žalbom poslanika SNS Marjana Rističevića na elektonski sistem, koji je dobio reč tek pošto se prethodno, kako je tvrdio, više puta prijavljivao. - Javljam se kao pacijent. Prijavio sam se jedno pet puta, ali sistem izgleda prepoznaje samo doktore, rekao je Rističević. O tome kako se oseća dok sluša raspravu, svoje kolege poslanike obavestila je poslanica naprednjaka Gordana Barišić. - Kao lekar-psihijatar ja se često ovde osećam kao da sam u ordinaciji, a ne u ovom visokom domu, rekla je ona. O tome ko ima titulu “doktor” i ko se na nju odaziva bez osnova, polemisali su šef naprednjaka Zoran Babić i poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević. Najpre je Babić poručio predsedavajućem sednicom Igoru Bečiću da je prekršio poslovnik, pošto je tokom rasprave Pavićevića oslovljavao sa “profesor, doktor”, iako ovaj to nije. - On nije profesor, već samo docent i ne razumem kako se čovek odaziva na nešto što nije, bio je “u čudu” Babić koji je ztim dobio razjašnjenje od Bečića. - Ja samo čitam ono što mi je napisano, a piše-profesor, doktor, rekao je Bečić i upitao Pavićevića da li sme da ga oslovljava sa “profesor, doktor”. - Ja sam docent na fakultetu političkih nauka, svoju titulu i zvanje sam prijavio kada je to od mene traženo u skupštini i ne samo to, već sam na sednici, javno gospodinu Bečiću rekao da nisam profesor, već docent. Ali to nije sprečilo ni njega, ni druge poslanike da me i dalje oslovljavaju sa "profesore”, odgovorio je Pavićević.
Pročitajte još:

ĐURIĆ: Beograd za nastavak dijaloga sa Prištinom

Zatim je predsedavajući još jednom naglasio da je “samo čitao amandman gospodina Pavićevića gde je pisalo-profesor, doktor”. On je zamolio službu skupštine da više u amandmanima ne koriste titulu profesora “za uvaženog doktora Pavićevića”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA