Najnovije

Osamdeset neobeleženih vojnih vozila kreće se prema Donjecku

DONJECK - Više od 80 neobeleženih vojnih vozila kreće se ka oblastima koje kontrolišu proruske snage na istoku Ukrajine, izvestio je danas AP.
DNR (Foto: Novorosinform)

DNR (Foto: Novorosinform)

Izveštači američke agencije videli su tri zasebne kolone vozila - jedno blizu Donjecka, a dva izvan grada Snežna, 80 kilometara istočno. Vozila su uglavnom transportni kamioni, od kojih neki nose artiljerijske sisteme manjeg i većeg kalibra, a među njima je najmanje jedan oklopni transporter. Izvan Donjecka viđen je i jedan kamion sa vojnicima. Uprkos prekidu vatre koji je postignut u septembru, ukrajinska vojska i proruske snage svakodnevno vode borbe, a najžešće su oko aerodroma u Donjecku.
Pročitajte još:

Satanizacija Rusije: Ratno huškanje Dojčland radija!

Jedan padobranac je ubijen iz snajpera na aerodromu u petak, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici. U saopštenju se dodaje da se ukrajinska vojska našla na udaru artiljerijske vatre u nekoliko gradova i sela istocno od Donjecka, uključujući Debaltseve, koga okružuju proruske snage. Napetosti između Kijeva i Moskve dodatno su pojačane posle izbora na istoku Ukrajine u nedelju koje je Zapad odbacio kao kršenje primirja, a koje je Rusija podržala. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA