Najnovije

Satanizacija Rusije: Ratno huškanje Dojčland radija!

BERLIN - Folker Brojtigam, nekadašnji urednik dnevnika Prvog programa nemačke televizije (ARD), uložio je kao građanin zvaničnu žalbu na izveštavanje javno finansiranog radija Dojčlandfunk zbog "podstrekavanja na rat".
Dojčland (Foto: Volkom.com)

Dojčland (Foto: Volkom.com)

U prigovoru se kaže da je urednik ovog radija Rolf Klement svoje slušaoce "plašio lažnim tvrdnjama da su ruski borbeni avioni ušli u vazdušni prostor EU i čak ugrozili civilni vazdušni saobraćaj". Vest su preneli mnogi drugi javni mediji, iako je ona netačna. U pismu upućenom Nadžornom odboru Dojčland radija, Brojtigam kaže da je u prilogu došlo do narušavanja osnovnih principa novinarskog izveštavanja. - Ovim ulažem žalbu na iznošenje objektivno pogrešnih, agitatorskih i ratno-huškačkih tvrdnji u emisiji - Ruski borbeni avioni nad Evropom, emitovanoj 30. 10. 2014. godine u 8.10 u trajanju od 2,47 minuta - navodi se pismu. Brojtigam posebno ističe dve stvari: - Tvrdnje da je NATO ustanovio da ruski borbeni avioni već mesecima povređuju vazdušni prostor iznad severne Evrope i da je delimično dolazilo do povrede vazdušnog prostora iznad Baltika, pa čak i kopnenih delova Finske i Švedske, jesu dokazano pogrešne, što je i novinaru bilo poznato. Da je bilo ovakvih akcija, nesumnjivo je da bi pogođene države odmah žestoko reagovale, a do toga nije došlo. Čak je i sam NATO u svom izveštaju od 29. oktobra podvukao da nije bilo nikakvih prekršaja ruskih aviona, što je preneo i Dojčland radio. Zbog toga se ne može oteti utisku da se ovde ne radi samo o neznanju urednika, već o zlonamernoj i agitatorskoj nameri.
Pročitajte još:

Putin: LJubav je smisao života!

KERI: SAD i Rusija će razmenjivati informacije o Ukrajini

U prilog svojoj tvrdnji, podnosilac žalbe navodi reči novinara iz priloga: - NATO nije pucao na ove avione, već ih je samo potisnuo. Koliko dugo će Alijansa to trpeti nije poznato, jer ovako grube povrede vazdušnog prostora dozvoljavaju i primenu oštrijih mera - naveo je ratoborni urednik. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA