Najnovije

(NE)REŠIVO: NATO najavljuje nove vojne baze u Evropi, Rusija preti silom!

BRISEL - NATO će održati krupne vojne manevre na teritoriji Istočne Evrope i pribaltičkih zemalja, a ti manevri će uključivati između 25 i 40 hiljada vojnika, kao što je to rađeno u Zapadnoj Evropi.
NATO vojnici (Foto: RusVesna)

NATO vojnici (Foto: RusVesna)

"Ranije smo u zapadnim zemljama imali velike vojne manevre koji uključuju između 25 i 40 hiljada vojnika. Verujem da danas možemo uraditi isto u zemljama Istočne Evrope i zemljama Baltika." - rekao je glavnokomandujući Ujedinjenim snagama NATO u Holandiji, general Hans-Lotar Domroze. "Planiraju se i manje grupe za brzo reagovanje. Grupe od 5 do 7 hiljada vojnika. Oni mogu biti potpuno ratno spremni u roku od par sati." - objašnjava general Domroze.
Pročitajte još:Danas je Srbija najtraženija „udavača” u Evropi
U slučaju da NATO nastavi da se širi u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Rusija će odgovoriti silom, piše RusVesna. To je zvanično izjavio i predstavnik RF pri NATO, Aleksandar Gruškov. On je rekao da će Rusija odgovoriti na širenje i učvršćivanje NATO vojnih snaga u Centralnoj i Istočnoj Evropi, te da to podrazumeva i primenu sile. NATO je najavio u avgustu da će na teritoriji Istočne Evrope otvoriti pet novih vojnih baza, te da će ukupan broj stacioniranih vojnika biti 67 hiljada vojnika. Zemlje u kojima će biti nove vojne baze su Litvanija, Latvija, Estonija, Rumunija i Poljska. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA