Najnovije

DS: Vučić uhapsio nevine ljude i sada se proces montira

NOVI SAD - Pokrajinski odbor DS u Vojvodini uputio je danas otvoreno pismo premijeru Aleksandru Vučiću povodom hapšenja funkcionera te stranke Borislava Novakovića i još troje ljudi u kome navode da su uhapšeni nevini, a čitav proces montiran.
DS optužio SNS (Foto: Eizbori.com)

DS optužio SNS (Foto: Eizbori.com)

"Borislav Novaković, šef poslaničke grupe DS uhapšen je drugi put zbog štete od 462 miliona dinara koja je načinjena devet meseci nakon njegovog odlaska iz Zavoda za izgradnju grada, u mandatu Vladimira Jelića, desne ruke Miloša Vučevića, koji 15. jula nije naplatio postojeću garanciju i time je pričinio štetu", navode u pismu vojvođanske demokrate. Prvi put je, kako dodaju, Novaković uhapšen za ugovor koji nikada nije video i koji je overen njegovim faksimilom, a nakon godinu dana i dva meseca pritvora za prvi slučaj nema optužnice, ni izvinjenja, već "ima samo hapšenja, svaki put kada se izjalovi namera SNS da sruši većinu u Skupštini Vojvodine". "Koliko su bezobzirni montirani procesi govori i činjenica da hapsite ne samo političke oponente, već i državne činovnike koji su simboli savesnosti, kao što je u ovom slučaju uhapšena službenica Dragana Živković koja je sve preduzela na vreme i u skladu sa zakonom da upozori Vladimira Jelića da bankarska garancija ističe i da će Grad pretrpeti ogromnu štetu", navode u pismu. Prema njihovim rečima, budžetska inspekcija je to i utvrdila i u zapisniku navela da je ta službenica pripremila svu dokumentaciju za povlačenje novca iz AIK banke, u čijem je poslovnom savetu sedeo upravo Vladimir Jelić.
Pročitajte još:Burne reakcije povodom deljenja letaka usmerenih protiv Roma
"Ukoliko se stvarno borite protiv kriminala i korupcije štetu od 400 miliona koju je pričinila Maja Gojković i štetu od 462 miliona koju je pričinio Vladimir Jelić potražite u vilama, luksuznim apartmanima, džipovima i limuzinama funkcionera SNS koji svoju bahatost ne kriju", kaže se u pismu. "Apelujemo da hitno prestanete da vršite pritiske na policiju, oslobodite nevine ljude, pokrenete istragu o imovini funkcionera SNS, njihovih saučesnika i procesuirate ih", jer se, kako navode u Pokrajisnkom odboru DS, "istina ne može uhapsiti". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA