Najnovije

Mustafa: Ja sam premijer Kosova!

PRIŠTINA - Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da, ako mu se ne bi obezbedilo mesto premijera u budućoj vladi, ta stranka ne bi ni ušla u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova (DPK).
Isa Mustafa (Foto: JuTjub printskrin)

Isa Mustafa (Foto: JuTjub printskrin)

On je, nakon sastanka kojeg je imao sa liderom DPK Hašimom Tačijem i članovima radnih grupa obeju stranaka, rekao da koalicioni sporazum i dalje važi u obliku kakav je ranije potpisan. Musfata je podsetio da je DSK od početka govorio da neće ući u koalicioni sporazum bez funkcije premijera, prenose prištinski mediji. "Ovo je početni sporazum i tako će ostati. Mi smo se izjasnili i u Glavnom odboru DSK da nećemo ni sa kim ući u koaliciju ako DSK nema funkciju premijera", rekao je on. Mustafa je odbio da govori o podeli ministarskih portfelja, rekavši da nije korektno da govori o tome sve dok se ne formalizuje sporazum. On smatra da je sastavljanje programa vlade veoma blizu kraju i da će taj posao da se završi danas ili sutra. "Mislim da u ova dva-tri dana treba da se dogovori podela odgovornosti. Nekorektno bi bilo od moje strane da govorim dok se to ne finalizuje, jer smo još u fazi dijaloga", kaže Mustafa.
Pročitajte još:Dačić: Cenimo iskren prijateljski gest Čilea prema „Kosovu“
"Sada se radi i na programu vlade i na podeli odgovornosti. Radi se intenzivno na tome, ali nijedna strana nikako ne bi prihvatila da uđe u koaliciju ako ta koalicija ne bi imala sadržinu", rekao je lider DSK. Mustafa je dodao i da 8. decembar ostaje datum kada će se održati konstitutivna sednica skupštine Kosova. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA