Najnovije

Stefanović: Italija je uz Srbiju na putu ka EU

RIM - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon sastanka sa prvim potpredsednikom italijanske vlade Anđelinom Alfanom u Rimu, da Srbija uživa veliku podršku te zemlje na putu ka EU.
Nebojša Stefanović (Foto: JuTjub)

Nebojša Stefanović (Foto: JuTjub)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije nastaviće da podržava Srbiju u otvaranju svih poglavlja, a naročito poglavlja 24 u kojem su pravda, sloboda, bezbednost, a koje ujedno predstavlja fokus MUP Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom, rekao je Stefanović. Kako prenosi MUP u saopštenju, Stefanović je sa Alfanom razgovarao o formiranju zajedničkih istražnih timova koji će se efikasnije boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i terorizma i ilegalnih migracija. Ministar je ukazao da kao zemlja kandidat za članstvo u EU Srbija ulaže velike napore na jačanju strateških kapaciteta u borbi protiv negativnih tokova današnjice. Stefanović je rekao da susret sa italijanskim ministrom predstavlja potvrdu čvrste opredeljenosti da zajedničkom saradnjom pokažemo privrženost principima i vrednostima savremenog sveta, poštovanju ljudskih prava, unapređenja demokratskih sloboda i sveukupne međunarodne bezbednosti i stabilnosti.
Pročitajte još:Rusija testirala prvi vojni sistem nadzora kosmosa
Prema Stefanovićevim rečima, poseta Rimu ima veliki značaj i zbog važnog skupa "IPA projekti Zapadni Balkan" koji bi trebalo da pomognu u jačanju kapaciteta MUP-a i poboljšaju efikasnije sprovođenje zajedničkih istraga i razmenu informacija, prilikom krivičnog gonjenja kriminalnih grupa, uključujući prekogranične kriminalne organizacije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA