Najnovije

MERKELIZAM: Nemci se užasavaju trijumfalnog reizbora Merkelove

NEMAČKA - Nemci su užasnuti ponovnim izborom Angele Merkel na čelo Hrišćansko-demokratske Unije, piše agencija RIA Novosti, pozivajući se na anketiranje javnosti i podatke sa društvenih mreža i iz nemačkih medija.
Angela Merkel (Foto: JuTjub)

Angela Merkel (Foto: JuTjub)

"Ona je potpuno loša. NJena politika je srušila sve što smo izgradili u poslednjih 25 godina. NJena politika prema Rusiji je katastrofalna." - navodi agencija RIA Novosti deo teksta analitičara Norberta Cimera za frankfurtski Alemanje Cajtung. "HDU treba da razmotri duboko pitanje koliko je Merkelova ispravan izbor da još uvek bude na čelu te stranke i na čelu naše zemlje. To što ona radi je katastrofa." - pisao je Karl Vulf za nemački Frankfurter. "Nemačka će biti zemlja koja će se samoizolovati iz evropske politike i to najkasnije do 2017. godine, ukoliko nas bude vodila Angela Merkel." - prognozira Bil Molison, jedan od uticajnijih nemačkih blogera. Agencija RIA Novosti je objavila niz izvoda iz medija, blogova i društvenih mreža iz kojih se vide veoma oštre kritike prema Angeli Merkel i njenoj politici u poslednjim godinama.
Pročitajte još:(VIDEO) Snimak tajne baze CIA u Nemačkoj
RIA Novosti ističu da je u Nemačkoj sve češći izraz "merkelizam" kao pojam kojim se opisuje "negativna politika Angele Merkel", posebno ističući tekst portala "No pasaran" koji je visoki procenat glasova dobijenih u partiji HDU označila upravo ovim pojmom - "sveopšti merkelizam". Koliko je nezadovoljstvo prema Angeli Merkel rezultat sveopšte ekonomske krize, a koliko realno njenih političkih poteza, veliko je pitanje, međutim, ono što je fakt je to da je ona uspešno očuvala svoju poziciju u najjačoj nemačkoj partiji. Merkelova je juče osvojila čak 97% glasova na izborima za predsednika Hrišćansko-demokratske Unije, zbog čega se može slobodno reći da je odnela "apsolutnu pobedu". Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA