Najnovije

Celoživotna obuka za bosanski jezik

NOVI PAZAR - Ministarstvo prosvete je dalo saglasnost da se na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru realizuje obuka za sticanje kompetencija iz bosanskog jezika.
Ministar prosvete Srđan Verbić (foto Jutjub)

Ministar prosvete Srđan Verbić (foto Jutjub)

Ministar prosvete Srđan Verbić je prilikom posete Državnom univerzitetu u Novom Pazaru naveo da će se obuka izvoditi u okviru programa celoživotnog učenja, a na kraju obuke biće dodeljeni sertifikati, koji će pri zapošljavanju služiti kao dokaz poznavanja bosanskog jezika. Rektor Državnog univerziteta Miladin Kostić istakao je da je ova visokoškolska ustanova spremna da u dogovoru sa ministarstvom realizuje pomenuti program, koji, kao i svi ostali studijski programi, ima cilj da odgovori aktuelnim potrebama za kadrovima, kako u regionu, tako i u Srbiji. Obilazeći Državni univerzitet u Novom Pazaru, Verbić je rekao da “na primeru Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji je od osnivanja integrisan i intenzivno se razvija, možemo da izvučemo brojne pouke za reformu visokog obrazovanja jer takva organizaciona struktura ima brojne prednosti”.
Pročitajte još:Četnički komandant stigao u Novi Pazar Borba za prevlast među Bošnjacima u Raškoj (VIDEO) Muftija Zukorlić napravio himnu Sandžaka i Bošnjaka!
Kostić je naglasio da je kvalitet obrazovanja prioritet Državnog univerziteta u Novom Pazaru i da se zbog toga konstantno poklanja pažnja proširenju prostornih kapaciteta i nabavci savremene laboratorijske opreme. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA