Najnovije

LDP pred bankrotom, pokojni ostao URS dužan 80 miliona dinara

Od šest stranaka koje za troškove poslednje izborne kampanje i dalje imaju ogromna dugovanja u najvećem minusu je LDP sa 143,3 miliona dinara.
Ne nazire se izlaz (Foto: LDP)

Ne nazire se izlaz (Foto: LDP)

Sledi Socijaldemokratska stranka (bivša NDS), koja za izbore u martu ove godine duguje 108,4 miliona dinara, a zatim URS sa 80,8 miliona. Milionski minus beleže još SPS, DSS i DS, navedeno je u izveštajima stranaka dostavljenim Agenciji za borbu protiv korupcije. Stranka Čedomira Jovanovića i bivša partija Mlađana Dinkića su u posebno velikom problemu. Na parlamentarnim izborima nisu prešli cenzus, čime su ostali bez budžetskog novca. Liberali su najviše ostali dužni za oglašavanje, i to medijima i marketinškim agencijama. Međutim, kako tvrde za „Blic“, bez obzira na to što nisu parlamentarna stranka, u dogovoru sa poveriocima uredno vraćaju novac koji duguju. Centrala LDP: Nismo odgovorni Telefonske linije pet beogradskih opštinskih odbora LDP demontirane su zbog duga od ukupno 30,4 miliona dinara. “Centrala stranke nije konkretno vezana za plaćanje, već odbori koji koriste te prostorije“, kažu u LDP-u. - Kao i većina partija, finansiramo se od donacija članova i simpatizera - kažu u LDP. Ipak, detaljnije objašnjenje odakle vraćaju novac nisu dali. Ujedinjeni regioni Srbije su posebno zanimljiv slučaj. Em nisu prešli cenzus, em su se rasformirali. Ipak, i dalje su u Registru političkih stranaka koje vodi Ministarstvo državne uprave, a kao zastupnik je naveden Mlađan Dinkić. Potpuna je misterija kako URS namerava da vrati dugove i da li uopšte namerava da ih vrati. URS duguje uglavnom TV stanicama, koje će, ako žele da dobiju svoje pare, morati da ih naplate sudskim putem. Ako se i odluče na taj korak, nije poznato koga će moći da tuže i odakle će naplatiti taj novac, s obzirom na to da URS nema svoju imovinu.
Pročitajte još:Rajko Božić, bivši otporaš, vrbovao kubanske repere za rušenje KastraBEZ JASNOG ODGOVORA: Zašto je šef crnogorske obaveštajne službe dao ostavku!?
URS je inače jedna od pet stranaka koje su za finansiranje kampanje podigle kredit kod AIK banke Niš. Dinkić je uzeo 275.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, čiji je rok vraćanja 48 meseci a grejs period 12 meseci. To znači da otplata počinje u februara. Mlađan Dinkić nije želeo da odgovori na pitanja “Blica” kada će biti vraćen kredit AIK banci i izmireni ostali dugovi. Nekadašnji potpredsednik URS Boško Ničić nije mogao ništa da komentariše. - Dodirnih tačaka nemam sa URS od poslednje sednice predsedništva. Ne znam ni ko je posle Dinkićeve ostavke u URS to preuzeo, jer nemam kontakt s njima. Ne znam ni kako su podizani krediti ni kako se vraćaju - kazao je Ničić za „Blic“. SDS Borisa Tadića je ušao u parlament, tako da novac dobijen iz budžeta za redovan rad može da koristi za vraćanje dugova. - Izmirujemo obaveze redovno i u skladu sa zakonom - kratko su rekli u SDS. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA