Najnovije

Mirović: Tišma gnusno laže

NOVI SAD - Optužbe poslanika DS u Skupštini Vojvodine Jovana Tišme su gnusne laži, rekao je danas potpredsednik SNS Igor Mirović odbacujući njegove navode da predstavnici SNS i Treće Srbije iz Novog Sada pod okriljem borbe protiv korupcije vrše progon političkih neistomišljenika.
Igor Mirović (Foto: JuTjub printskrin)

Igor Mirović (Foto: JuTjub printskrin)

Mirović je Tišmi uputio savet da mu je najbolje da angažuje advokata zbog onoga što je radio, jer mu političke igre tu ne mogu pomoći. Mirović je rekao Tanjugu da je vrlo čudno to što je pre mesec dana Treća Srbija, upravo njega optužila da ne želi da sarađuje sa tom strankom, a da Tišma sada govori da ga Mirović ucenjuje da bi sarađivao sa Trećom Srbijom. "Zaista ne shvatam o čemu se tu radi, ko govori istinu, a ko laže i sve što je rečeno o mom angažovanju u tako nečemu nema veze sa istinom i to su samo gnusne laži", rekao je Mirović. On je podsetio da je funkcioner DS Borko Stefanović samo pre četiri dana izjavio da viši sudski organi odbacuju optužnice protiv članova DS, a da sada Tišma tvrdi da je upravo on (Mirović) posredovao kod tih viših sudskih organa da se "odbaci nekakva presuda". "Opet se pitam ko tu laže - da li Stefanović, da li Tišma ili Treća Srbija, a sve mi se čini da je posredi strah zbog onog što je Tišma učinio dok je bio predsednik opštine Stara Pazova", napomenuo je Mirović. On je rekao da je upravo sve ovo što se navodi najbolja slika sve besprizornosti današnje političke scene u Vojvodini za koju, kako je kazao, ogromnu odgovornost snosi i Tišma. "Srećan sam da nisam pripadao i nikada nisam bio deo tima koji je uništio Razvojnu banku Vojvodine, Srpsku banku, Agrobanku i Univerzal banku", rekao je Mirović, dodajući da je očigledno da "Tišmu muči savest zbog svega što je uradio i kod njega se vidi veliki strah zbog odgovornosti za ono što je učinio". Tišma je ranije danas na konferenciji za novinare kazao da ga je u proteklih šest meseci kontaktiralo četiri člana SNS i Treće Srbije koji su mu, kako je rekao, predlagali prelazak u članstvo Treće Srbije da bi mu za uzvrat pomogli u sudskom postupku koji se vodi protiv njega. "Sa mnom su kontaktirali potpredsednik SNS Igor Mirović, predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović i funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev", rekao je Tišma. Poslednjem susretu, dodao je Tišma, prisustvovao je i Mirović kada mu je rečeno da su u vezi sa njegovim slučajem obavljeni kontakti sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda i ministrom pravde "i da će stvari ići u onom smeru, odnosno u tri koraka, ako pristupi Trećoj Srbiji". "Nisam to uradio i nisam se ranije odlučio pred izlazak u medije, jer sam se plašio. Plašim se i sada, međutim, kako stvari idu, nisam više siguran ni u svoju bezbednosti, ni u bezbednost moje porodice", poručio je Tišma.
Pročitajte još:DS: Vučević da se izjasni o ispadu „Treće Srbije“RAT IZMEĐU SNS I DS: Nakon što je DS pozvao građane protiv SNS, SNS pozvala građane protiv DS!
Parović: Tišma je očajnik Lider Treće Srbije, Miroslav Parović, odbacio je optužbe poslanika Demokratske stranke u Skupštini AP Vojvodine Jovana Tišme da Treća Srbija i Srpska napredna stranka pod okriljem borbe protiv korupcije vrše progon političkih neistomišljenika, nazvavši ih besmislicom i potezom očajnika. Parović je u svom saopštenju za javnost istakao da Tišma pokušava da, kako se navodi, "besmislenim optužbama sebe predstavi kao žrtvu političkog progona". "Gospodin Tišma time želi da opravda postupak koji se protiv njega vodi pred sudovima države Srbije, a gde je optužen za zloupotrebu službenog položaja i za šta mu preti zatvorska kazna", rekao je Parović, dodajući da je to "potez očajnika". Parović je rekao da je Tišma "očajnik koji je lak za manipulaciju" i optužio je Demokratsku stranku da koristi takvo Tišmino stanje. "Za mene je lično indikativno to što se ova priča pokreće dva dana nakon što smo mi u javnost izneli saznanja o tome da se u Novom Sadu spremaju demnostracije ispred zgrade NIS-a u režiji ljudi bliskim Srđi Popoviću i njegovoj organizaciji CANVAS, a koje za cilj imaju destabilizaciju Srbije i njeno vezivanje samo za Evropsku uniju", istakao je Parović. On je svoje saopštenje za javnost završio narodnom poslovicom "Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoje tragove". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA