Najnovije

Nova hapšenja dilera drogom u BiH

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine započeli su rano jutros akciju kodnog naziva "Oskar", u okviru koje je na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća u toku hapšenje osam osoba zbog neovlašćene trgovine drogom.
Kokain biznis, gandža biznis... (Foto: JuTjub)

Kokain biznis, gandža biznis... (Foto: JuTjub)

Kako je saopštila Agencija, hapšenja se sprovode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal, u vezi sa neovlašćenim prometom drogama, a u toku su pretresi objekata na deset lokacija. Aktivnosti na terenu realizuju se u saradnji sa pripadnicima policije MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona. Osobe lišena slobode osumnjičene su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršili neovlaćeni promet heroina i skanka iz BiH u Srbiju, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Pripadnici SIPA-e, u saradnji sa pripadnicima Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, MUP-a Srbije i MUP-a Tuzlanskog kantona, sproveli su višemesečnu složenu kriminalističku istragu.
Pročitajte još:Ukrao iz Ostroga 1.500 evraHrvati vređali Srbe u Glini, na mestu gde su ustaše napravile pokolj
Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na predlog Agencije, Sud i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i hapšenja čija je realizacija u toku. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA