Najnovije

Ovo je 10 najboljih filmskih nastavaka svih vremena

LONDON - Filmski kritičar Bi-Bi-Sija sastavio je listu 10 najboljih filmskih nastavaka svih vremena a na prvom mestu liste našao se "Kum 2" Frensisa Forda Kopole.
Paćinou kumu (Foto: lumas.com)

Paćinou kumu (Foto: lumas.com)

Iako je generalno stav da su nastavci slabiji od prvog filma i da se snimaju samo da bi zaradili novac, Kopola je ovim filmom dokazao suprotno. "Kum 2" premijerno je prikazan pre tačno 40 godina, 12. decembra 1974. i ne samo da je iz druge perspektive preispitao scenario prvog dela već je i pružio drugačiji pogled na glavne likove. Nastavak "Kuma" zapravo je portret američkog identiteta u 20. veku, mesavine urbanog siromaštva, imigranata, etničke diskriminacije pa čak i spoljne politike SAD uoči Kubanske revolucije 1959. Drugi na listi je "Pre sumraka", nastavak kultnog filma Ričarda Linklatera "Pre svitanja" gde se DŽesi (Itan Houk) i Selin (Žuli Delpi) sreću ponovo, devet godina posle dešavanja u "Pre svitanja" kada su proveli dan i noć u Beču pričajući, šetajući i zaljubivši se.
Pročitajte još:Anđelina DŽoli ima ovčije boginje
Dok je prvi deo bio eskapistička fantazija, drugi se pozabavio pitanjima propalih očekivanja, protoka vremena i žala za mladošću. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA