Najnovije

"Kongres promena" u SPS-u. Dačić jedini kandidat za predsednika

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije održaće danas 9. kongres stranke pod nazivom "Odgovorno za budućnost", a šef socijalista Ivica Dačić, koji je i jedini kandidat za prvog čoveka SPS, najavio ga je kao kongres promena.
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Za potpredsednike stranke dosad su, prema pisanju medija, predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović, a najviše podrške imaju Antić i Ružić. U medijima se pominje i mogućnost da dođe do promena kada je reč o zameniku predsednika. Tu funkciju sada obavlja Žarko Obradović, a najozbiljniji protivkandidat mu je Antić. Kongres je najviši organ Socijalističke partije Srbije i održava se svake četvrte godine, a usvaja, pored ostalog, program i statut i ostala dokumenta. Za najviše rukovodstvo glasaće 2.500 delagata iz cele Srbije.
Pročitajte još:DAČIĆ: Moramo da reformišemo SPS! Šešelj: Šešeljevci iz SPS-a!
Dačić je uoči Kongresa više puta rekao da to mora biti kongres promena, da SPS treba da ima ciljeve, ideje i rad usklađen sa vremenom u kojem živi. Tokom obraćanja javnosti naglašavao je da stranka koju vodi neće i ne može da bude muzej prošlosti i da oni, koji to ne shvataju, treba da ustupe mesto drugima. SPS mora sebi da postavi pitanje koje su to crvene ideološke barijere koje treba da brani, a koje od njih treba da napusti, rekao je Dačić i naglasio da je to razlog za promene. On je takođe ocenio i da će to biti kongres jedinstva, da stranka koju vodi nije promenila svoja osnovna opredeljenja, kao što su socijalna pravda, zalaganje za veću stopu zaposlenosti i sveukupno blagostanje stanovništva. Pripremu kongresa pratile su i spekulacije u medijima o nejedinstvu u stranci, posebno kada je reč o odnosu predsednika Izvršnog odbora Branka Ružića i Dačića, što je negirano. Kongres će biti održan u Centru Sava u Beogradu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA