Najnovije

Severna Koreja: Amerikanac izjavio da SAD imaju mafijašku vladu

PJONGJANG- Jedan američki državljanin, koji je, kako tvrdi, nelegalno ušao u Severnu Koreju, kritikovao je danas politički sistem i spoljnu politiku Vašingtona na pres konferenciji u Pjongjangu, izvestio je CNN.
Koreja (Foto: Listverse.com)

Koreja (Foto: Listverse.com)

"Nelegalni rat vođen protiv države Iraka služi kao savršen primer kako američka vlada deluje poput mafijaškog udruženja, kriminalno otimajući čitavim državama njihove resurse, strateške rezerve i ekonomije...i to čini bez moralnog kodeksa", rekao je Arturo Pijer Marinez, a preneo međunarodni servis vesti Sputnjik. Martinez (29) je kritikovao američki izborni sistem, za koji je rekao da koristi samo bogatim ljudima. Amerikanac je, takođe, govorio o nepoštenom prikazivanju Severne Koreje u zapadnim medijima. Martinez, poreklom iz El Pasa u Teksasu, rekao je da je u Severnu Koreju ušao prešavši rečnu granicu sa Kinom. On je priznao da je nelegalnim ulaskom u tu državu počinio krivično delo i zahvalio vlastima u Pjongjangu što su mu to oprostile. NJegov trenutni pravni status za sada je nepoznat, naveo je Rojters.
Pročitajte još:Francuzi ubili 200 džihadista u zapadnoj AfriciAmbasador Kine: Nova platforma za Srbiju
Martinezova majka, Patrisija Eugenija Martinez, izjavila je da je njen sin boluje od bipolarnog poremećaja i da je ranije pokušao da uđe u Severnu Koreju tako što će preplivati reku, ali je zaustavljen i vraćen u SAD. Ona je rekla da ga američka ambasada u Pekingu traži. Martinez je konferenciju za novinare održao u Narodnoj palati kulture, koju severnokorejski zvaničnici proteklih godina koriste za konferencije na kojima predstavljaju svoje državljane koji su se iz egzila vratili u domovinu, podsetio je AP. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA