Najnovije

Sirija: Uspešna likvidacija pobunjeničkih tačaka oko Damaska

DAMASK - Sirijska regularna armija likvidirala je sve vatrene tačke pobunjenika u DŽubaru, istočnom pregrađu Damaska. To joj je omogućilo da opkoli celo predgrađe.
Sirija (Foto: Vikipedija)

Sirija (Foto: Vikipedija)

DŽubar je poslednje uporište antiasadovskih pobunjenika u užem prstenu oko Damaska. U njemu su se držali mudžhedini Islamskog fronta pod komandom Zahrana Aluša. Očekuje se da sirijska vojna komanda pobunjenicima – a u DŽubaru ih može biti do 800 – vrlo brzo objavi ultimatum. Pobunjenički garnizon u DŽubaru našao se u nezavidnoj situaciji nakon što su Asadove snage u avgustu zauzele predgrađe Mlih i na taj način ga odsekle od „linija snabdevanja”, posebno od Istočne Gute. Potom su mineri sirijske armije dizali u vazduh – jedan za drugim – podzemne tunele koji su pobunjenicima obezbeđivali vezu sa „spoljnim svetom” i omogućavali im i da iznenadno upadaju u sam centar Damaska i izvode napade.
Pročitajte još:Bašar Al Asad: Milijarde dolara su potrošene na pobunjenike u Siriji, ali se ne plašim sudbine Moamera Gadafija i Sadama Huseina
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA