Najnovije

Otvorena prva android biblioteka u Srbiji

BEOGRAD - Biblioteka "Milutin Bojić“ iz Beograda omogućila je korisnicima širom Srbije i sveta da knjige iz njene digitalne biblioteke mogu čitati na svojim mobilnim telefonima ili tablet računarima.
Android biblioteka u Srbiji (Foto: JuTjub)

Android biblioteka u Srbiji (Foto: JuTjub)

Kako se navodi u saopštenju Biblioteke "Milutin Bojić" bogatom sadržaju digitalne biblioteke može se pristupiti preko adrese www.milutinbojic.rs/ebiblioteka. U digitalnoj zbirci nalazi se veliki broj rukopisa pesnika Milutina Bojića, uključujući i rukopis antologijske pesme "Plava grobnica“, a tu su i gotovo sve knjige ovog autora objavljene za života, kao i posle njegove smrti. Takođe, u digitalnoj biblioteci mogu se pročitati i studije o Bojićevom delu, kao i prevodi pesama na engleski, francuski, ruski i grčki jezik. S obzirom na to da se Biblioteka "Milutin Bojić“ nalazi na teritoriji opštine Palilula, formirana je i zavičajna digitalna zbirka, koja obuhvata knjige i periodiku koje se bave ovom opštinom.
Pročitajte još:Ovo je 10 najboljih filmskih nastavaka svih vremena
U digitalnoj biblioteci može se pronaći još mnogo zanimljivih sadržaja, starih knjiga i publikacija koje su na ovaj način, digitalizacijom, sačuvane i date na korišćenje najširem krugu ljubitelja pisane reči. Sve je potpuno besplatno, bazirano na načelu otvorenog pristupa znanju i informacijama. Digitalna biblioteka "Milutin Bojić“ formirana je uz podršku Ministarstva kulture. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA