Najnovije

Jacenjuk traži pomoć od Zapada: Kako da se borimo protiv nuklearne sile?

BRISEL - Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk zatražio je od EU hitnu finansijsku pomoć, a od NATO da se više angažuje da bi se pomoglo vojsci njegove zemlje.
Arsenij Jacenjuk (skrinšot Bi-Bi-Si)

Arsenij Jacenjuk (skrinšot Bi-Bi-Si)

"Teško nam je da se borimo sa nuklearnom državom koja je naoružana do zuba", rekao je Jacenjuk. Jacenjuk je posetio sedište NATO gde je, kako je kazao, zatražio od generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga pomoć u kreiranju nove strategije za odbranu i nacionalnu bezbednost njegove zemlje, prenela je agencija AP. U razgovoru sa Stoltenbergom, Jacenjuk je pozvao Rusiju da u potpunosti ispuni iz septembra sporazum o prekidu vatre, kao i mirovni sporazum. Stoltenberg je rekao da vojna alijansa podržava taj poziv i da je jasno da Kijev želi da se sukob reši mirnim putem, naveo je AFP. Nešto kasnije, Jacenjuk je prisustvovao i sastanku Saveta EU-Ukrajina. On je istakao da je ukrajinska vlada posvećena slobodnom tržištu i pravnim reformama, ali da je ekonomija uništena zbog sukoba sa proruskim snagama.
Pročitajte još:STRELKOV: Kijev se sprema za novi rat, samo čeka signal da se Rusija neće vojno umešatiPAŽNJA: Rusija jača snage na granici sa Ukrajinom (FOTO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA