Najnovije

Minimalna otpremnina 100 evra po godini

BEOGRAD  - Vlada Srbije smanjila je minimalni iznos otpremnina za radnike koji ostaju bez posla u firmama u restrukturiranju.
Protest radnika (Foto: JuTjub)

Protest radnika (Foto: JuTjub)

Neće biti 300 evra po godini staža, nego 100 evra. Precizan iznos ipak će se utvrđivati za svako preduzeće posebno. U obrazloženju piše da je Vlada donela takvu odluku zbog izražene potreba za maksimalnim uštedama. Ta odluka i mogućnost za isplatu otpremnina koje su, iako umanjene, i dalje više nego što je to predviđeno aktuelnim odredbama Zakona o radu važi za zaposlene u preduzećima koja su stekla status „preduzeća u restrukturiranju“ do 13. avgusta ove godine.
Pročitajte još:Vučić na popularnom blogu Fajnenšl Tajmsa o Kini, Evropi i SrbijiMorate pogledati novi sajt za kupovinu automobila „Lako do kola“!
U Vladi Srbije kažu da je nakon donošenja izmena Zakona o radu bila ideja da se radnicima koji napuštaju firme u restrukturiranju obezbedi isplata otpremnine u visini 300 evra po godini staža. Razlog za to je bila činjenica da su za zaposlene koji su ranije napuštali te firme važila takva pravila. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA