Najnovije

Mladi se masovno iseljavaju s Kosova

PRIŠTINA - U najvećem broju mladi, ali i bračni parovi sa malom decom, preko Beograda i Mađarske, napuštaju Kosovo zbog, kako tvrde, života koji je na tom području postao veoma težak, piše prištinski Blic na albanskom jeziku.
(Foto: RT.com)

(Foto: RT.com)

Sinoć je, piše list, sa prištinske autobuske stanice krenulo čak tri puna autobusa mladih Albanaca, žena i dece koji su na Zapad krenuli "trbuhom za kruhom". Maršuta njihovog odlaska je preko Beograda i Mađarske, a odatle u gradove širom Evrope, piše list. Svi oni, kako se navodi, imaju isti cilj: da pobegnu što dalje od Kosova u traženju boiljeg mesta za zivot. Iako pred kamerama nisu želeli da govore, iza kamera su rekli da je život na Kosovu toliko postao težak da moraju da boljitak moraju da traže na Zapadu. List navodi primer porodice koja je u "beli svet" ispratila sina jedinca, koji čak, kako se navodi, nije ni znao krajnju destinaciju. Porodica, međutim, kaže: "Gde idu drugi neka ide i naš sin", javila je agencija Kosovapress.
Pročitajte još:„Mladić je heroj koji je spasao Srbe od istrebljenja“Vilijam Endgal: Srbi, ne plašite se!
I većina njih krenula je "na put bez adrese", sa nadom da negde, bilo gde, nađu bolji život od onog koji im se nudi na Kosovu. Autobusi su, dodaje se, bili krcati, a u njih je mogao samo onaj ko je kartu rezervisao unapred. Oni koji rezervaciju nisu imali sačekaće, kažu, drugu priliku, piše prištinski Blic. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA