Najnovije

Mnogi hrvatski ugostitelji Novu godinu neće dočekati "radno"

SPLIT - Slabo interesovanje Hrvata za doček potvrđuju i u turističkim agencijama gde kažu kako su mnoge planirane programe putovanja s dočekom Nove godine na vreme stornirali, čim su osetili da nema dovoljno zaintreresovanih.
Nigde nikog... (Foto: Pixebay)

Nigde nikog... (Foto: Pixebay)

Zbog malog broja rezervacija, ugostitelji u Hrvatskoj sve češće razmišljaju o otkazivanju planiranog dočeka, piše danas Slobodna Dalmacija.
Slabo interesovanje Hrvata za doček potvrđuju i u turističkim agencijama gde kažu kako su mnoge planirane programe putovanja s dočekom Nove godine na vreme stornirali, čim su osetili da nema dovoljno zaintreresovanih.
"Nadamo se i verujemo da će se, ipak, neke stvari pokrenuti između Božića i Nove godine, posebno za kraća putovanja autobusima za koja se naročito mlađi gosti odlučuju u poslednjem trenutku", rekao je Ivan Pukšar iz Kompasa. Za sada, međutim, "uprkos radijskim reklamama i oglasima, za silvestarsku noć uz tamburaše", jedan poznati restoran u Splitu, čije se ime ne navodi, nema još ni jednu jedinu rezervaciju. "Ako tako bude i u tokom sledeće nedelje, jedino rešenje je - otkazati doček", kažu splitski ugostitelji.
Pročitajte još:Seka Aleksić: Hrvatskom pevaču pronašli dildo u prtljagu Hrvatska: Na pravoslavnoj crkvi ispisani grafiti sa pozivom na ubistvo Srba!
Pored problema sa kalendarom, jer doček pada u sred nedelje, pa ga je teško povezati sa vikendom, u tekstu se ističe da je razlog za tako malo interesovanje pad kupovne moći građana. "Recesija je očigledno učinila svoje, pa za novogodišnji provod u dvoje malo ko još može i želi da plati od 500 do 1.000 kuna (od 70 do 140 evra) , koliko bi najmanje trebalo platiti novogodišnju večeru i piće za dvoje u nekom kafiću ili restoranu", piše Slobodna Dalmacija. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA